Zupa ziemniaczana z czerwoną fasolą i kukurydzą

4.5 (196 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rozgrzewająca, beztłuszczowa zupa koniecznie na minusy za oknem, jakie by one nie były! brrr...

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - wywar warzywny: 1.5 litra
    - ziemniaki (duzych): 7 sztuk
    - cebula: 2 sztuki
    - czosnek: 3 ząbki
    - czerwona fasola: 1 puszka
    - kukurydza konserwowa: 1 puszka
    - pomidory krojone: 1 puszka
    - koperek świeży: 1 pęczek
    - majeranek: 1 łyżeczka
    - czerwona słodka papryka: 1 łyżka
    - ostra papryka: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ziemniaczana z czerwoną fasolą i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wywar warzywny, dodać pokrojone ziemniaki, cebulę i czosnek
    i gotować do czasu aż ziemniaki staną się miękkie, mogą być nawet lekko rozgotowane.
  • 2. Następnie wrzucić wszystkie warzywa w puszce (fasolę należy wypłukać)
    dodać przyprawy oraz pokrojony koperek.
  • 3. Nalewać do miseczek, doprawić śmietanką i ozdobić koprem
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować