Zupa ziemniaczana z boczkiem, makaronem i pesto bazyliowym

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dawno nie jadłam sytej, porządnej zupki i voila! Wyszła pyszna! Wiele wersji już widziałam tej zupki, ale jeśli o mnie chodzi, to ja robię bez śmietany i dodaję więcej boczku i pesto bazyliowe

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki: 5 sztuk
    - cebula: 2 sztuki
    - boczek wędzony: 100 gramów
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - masło: 1 łyżka
    - bulion warzywny (może być bulionetka): 600 mililitrów
    - mleko: 600 mililitrów
    - makaron muszelki: 1 szklanka
    - pesto bazyliowe: 1 łyżka
    - pietruszka zielona natka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ziemniaczana z boczkiem, makaronem i pesto bazyliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane i umyte ziemniaki, boczek i cebulę kroimy w małą kostkę. Pietruszkę siekamy, przygotowujemy bulion.
  • 2. W woku rozgrzewamy oliwę, dodajemy boczek, podsmażamy kilka minut, następnie dodajemy ziemniaki, cebulę i masło i smazymy ok 7 minut na mocnym ogniu.
  • 3. Gotowe zalewamy bulionem i mlekiem i gotujemy na wolnym ogniu ok 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy makaron i gotujemy do miękkości makaronu.
  • 4. Na koniec dodajemy pesto i posiekaną pietruszkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować