Dawno nie jadłam sytej, porządnej zupki i voila! Wyszła pyszna! Wiele wersji już widziałam tej zupki, ale jeśli o mnie chodzi, to ja robię bez śmietany i dodaję więcej boczku i pesto bazyliowe
Zupa ziemniaczana z boczkiem, makaronem i pesto bazyliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrane i umyte ziemniaki, boczek i cebulę kroimy w małą kostkę. Pietruszkę siekamy, przygotowujemy bulion.
2.W woku rozgrzewamy oliwę, dodajemy boczek, podsmażamy kilka minut, następnie dodajemy ziemniaki, cebulę i masło i smazymy ok 7 minut na mocnym ogniu.
3.Gotowe zalewamy bulionem i mlekiem i gotujemy na wolnym ogniu ok 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy makaron i gotujemy do miękkości makaronu.
4.Na koniec dodajemy pesto i posiekaną pietruszkę.
Komentarze