Zupa ziemniaczana na maśle

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna maślana zupa bez zasmażki z dużą zawartością warzyw, idealnie rozgrzeje i nasyci nas w chłodne jesienno zimowe dni. Moja ulubiona zupa.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Zupa ziemniaczana - składniki:
    3 łyżki prawdziwego masła
    2 marchewki
    2 ząbki czosnku
    1 pietruszka
    kawałek selera korzenia
    1/2 pora
    pęczek pietruszki
    5-6 ziemniaków
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ziemniaczana na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początek warzywa należy obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach i podsmażyć na prawdziwym maśle. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Potem do warzyw trzeba dolać 2 litry wody i dodać ziemniaki. Zupa ziemniaczana powinna być gotowana na małym ogniu do miękkości.
  • 2. Potem pęczek natki pietruszki trzeba umyć i drobno pokroić i wrzucić do zupy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować