Zupa zielono-kalafiorowa

  • wyświetlono: 568 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Jarzynowa zupa pełna witamin. Polecam .

afrodyta
  • 40min

Składniki

2-2,5 l. wody
2 kurze skrzydełka
0,5 zielonego kalafiora
2 marchewki
1 kalarepa
1 pęczek pietruszki
2 bulionetki drobiowe Knorr
¾ szklanki ugotowanego ryżu

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa zielono-kalafiorowa

  • 1. Skrzydełka umyć i włożyć do dużego garnka. Doprowadzić do gotowania. Do garnka wrzucić obrane i pokrojone w kostkę kalarepę i marchewki. Kalafior umyć i podzielić różyczki. Również dodać do gotującego wywaru. Dodać bulionetki drobiowe i cały czas gotować. Gdy skrzydełka będą miękkie, wyjąć je, lekko ostudzić i obrać ze mięska, pokroić i dodać do zupy. Pod koniec gotowania dodać ryż i umytą, pokrojoną pietruszkę. Gotować jeszcze 5 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżtania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiTwój pomysłkalarepapyszna zupazupa kalafiorowazupa jarzynowazielony kalafiorzupa z ryżem

Komentarze

Podobne przepisy

image-0w4hpgn

Dodane przez: natalia2004

zupa kalafiorowa

Szybka zupa pełna jarzyn

Zupa kalafiorowa

Dodane przez: viola_dn

Zupa kalafiorowa

Zdrowa, delikatna i pożywna zupa....

kalafiorowa

Dodane przez: ladygoga

Zupa kalafiorowa

Uwielbiam prawie wszystkie zupy,...

Zupa kalafiorowa na maśle

Dodane przez: edytaha

Zupa kalafiorowa na maśle

Lekka, bezmięsna zupa kalafiorowa...

image-1p1n1h6

Dodane przez: joanna1974

Zupa kalafiorowa

typowo letnia zupa na młodej marchewce...

Zupa kalafiorowa

Dodane przez: Konto nieaktywne

Zupa kalafiorowa

Ulubiona zupa mojej Mamy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE