Zupa ze słodkiej kapusty

4.5 (181 ocen)

Jesienna wersja pysznej,sycącej zupy.

Składniki:

  • wywar mięsny
    1/4 małej kapusty białej
    ok.10 ziemniaków
    1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
    1 średnia cebula
    1 marchew
    liść laurowy
    1 łyżeczka sosu sojowego
    majeranek
    słodka papryka
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ze słodkiej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy,kroimy w kostkę.Kapustę kroimy rownież w kostkę a obrana marchew w plasterki.Warzywa wrzucamy do przygotowanego wywaru.U mnie był to wywar ze schabu.dodajemy liść laurowy.Gotujemy do czasu,aż warzywa będą miękkie.W tym czasie kroimy drobno cebule i na rozgrzanym oleju podsmażamy do momentu,aż się zeszkli.Dodajemy do zupy bez tłuszczu.Wyjmujemy listek laurowy i doprawiamy do smaku przyprawami dodając również koncentrat pomidorowy.Jeśli używamy suszonego majeranku to najlepiej jest go rozetrzeć w dłoniach.Wtedy oddaje cały smak i aromat.Zupa powinna być odrobine pikantna,więc nie żałujmy pieprzu.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować