Zupa z żółtą fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ulubiona zupa

  • 40 min

Składniki:

  • 4 skrzydełka z kurczaka
    350 g żółtej fasolki szparagowej
    1 średniej wielkości cebula
    3 marchewki
    2 pietruszki
    1/3 białej kapusty
    4 łyżeczki suszonego majeranku
    2 łyżeczki suszonego cząbru
    sól, pieprz do smaku

Zupa z żółtą fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. braną marchew, cebulę i pietruszkę kroimy w kostkę. Skrzydełka przekładamy razem z warzywami do garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez kwadrans. Po tym czasie dodajemy umytą fasolkę pokrojoną na kawałki, bez "ogonków" oraz poszatkowaną białą kapustę, gotujemy do miękkości, dodajemy suszone zioła, doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy