Zupa z zielonych warzyw z makaronem to kolejna z moich propozycji na szybki i zdrowy obiad. To dobry sposób na przekonanie dzieci do jedzenia warzyw, bo jak wiadomo z makaronem smakują lepiej ;-)
Zupa z zielonych warzyw z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Do dużego garnka wlać bulion. Wlać olej.
2. Boczniaki oczyścić, porwać na paski około centymetrowej szerokości. Dodać do wywaru.
3. Brukselki umyć, oczyścić z wierzchnich liści, pokroić na ćwiartki, włożyć do zupy. Gotować 10 minut. Doprawić solą pieprzem, majerankiem, sosem sojowym oraz chili.
4. Brokuł umyć, podzielić na różyczki, dodać do garnka. Gotować jeszcze 10- 15 minut, aż brokuł zmięknie.
5.Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Zupę podawać gorącą.
Komentarze