Zupa z zielonych ogórków z klopsikami

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszna i sycąca zupa

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 świeże ogórki
    marchew
    ziemniaki
    300g mielonego
    4 serki topione
    koperek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Klops Klopsiki

Zupa z zielonych ogórków z klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy wywar warzywny lub mięsny w międzyczasie obieramy ogórki i trzemy na tarce na dużych oczkach.
    Mielone doprawiamy, dodajemy jajko ( gdy masa jest zbyt rzadka dodajemy bułkę tartą) i formujemy malutkie kuleczki.
    Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
    Do gotowego wywaru dodajemy ziemniaki gotujemy ok 5 min, nastepnie dodajemy ogórki i gotujemy kolejne 5 min .
    Ugotowaną marchew z wywaru trzemy do zupy na tarce.
    Wrzucamy kuleczki mięsne i gotujemy aż zmienią kolor.
    Na koniec wrzucamy serki topione i mieszamy aż się rozpuszczą. Posypujemy koperkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować