Zupa z wołowiną, pak choi i ryżem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Koniecznie musicie wypróbować ten przepis. Delikatna zupa z przepyszną kapustą i ryżem. Smak podkręca chilli chipotle wędzone

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 350 g wołowiny
    5 cm korzenia imbiru
    2 łyżki oleju
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    1 kora cynamonu
    1 gwiazdka anyżu
    1/2 łyżeczki chilli chipotle wędzone
    100 g ryżu
    3 główki kapusty pak choi
    sól, pieprz

Zupa z wołowiną, pak choi i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na 2-3 mm plastry.

    W garnku rozgrzewamy olej. Dodajemy posiekaną cebulę, korę cynamonu, anyż i smażymy razem około 5 min, często mieszając.

    Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek oraz imbir, chilli i chwilę razem smażymy.

    Całość zalewamy bulionem, dodajemy sos sojowy, , doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 40 min, do momentu kiedy mięso zmięknie.

    Do zupy dodajemy pokrojoną kapustę oraz ryż i gotujemy do jego miękkości.

    Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy