Zupa z tofu z kapustą pak choi i mini kukurydzą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka, aromatyczna zupa na bulionie warzywnym z tofu i popularną, dekoracyjną mini kukurydzą to fajna propozycja dla ciekawych nowych smaków :D

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr domowego bulionu warzywnego
    2 kapusty pak choi
    1 łyżeczka startego imbiru
    1-2 łyżki sosu sojowego
    ½ pęczka dymki ze szczypiorkiem
    1 opakowanie kolb mini kukurydzy
    1 opakowanie tofu
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Sosy

Zupa z tofu z kapustą pak choi i mini kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tofu kroimy w kostkę. Kapustę pak choi kroimy w paseczki (oddzielamy delikatne listki od grubszej części). Szczypiorek wraz z dymką siekamy.

    Do bulionu dodajemy starty na tarce imbir i pokrojone pak choi (tylko grubszą część) i kolby mini kukurydzy – gotujemy 5 minut.

    Następnie dokładamy tofu, szczypiorek z dymką i liście pak choi, wlewamy sos sojowy i gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Zupę doprawiamy solą i pieprzem.

    Serwujemy gorącą, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Kukurydza Sos sojowy Tofu

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować