Esencjonalna, pyszna zupa. Dzięki temu, że gotuje się ją z suszonych grzybów, można przygotować ją o każdej porze roku.
30 min
Składniki:
2 litry bulionu warzywnego lub drobiowego
1 litr wywaru z suszonych grzybów (2 garści suszonych grzybów na litr wody)
2 liście laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
kilka łyżek śmietanki 30 % do zup
sól, sos sojowy, pieprz ziołowy do smaku
kilka gałązek natki pietruszki
Zupa z suszonych grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Połączyć wywar z grzybów z bulionem, dodać liście laurowe, ziele angielskie.
Gotować 15 minut, dodać śmietankę.
Doprawić do smaku solą, sosem sojowym, pieprzem ziołowym.
Po zakończeniu gotowania dodać do zupy gałązki natki pietruszki, aby dodały zupie świeżego aromatu.
Zupę podać z makaronem.
Komentarze