Zupa z suszonych grzybów

0 (0 ocen)

  • 30 min

Esencjonalna, pyszna zupa. Dzięki temu, że gotuje się ją z suszonych grzybów, można przygotować ją o każdej porze roku.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 litry bulionu warzywnego lub drobiowego
    1 litr wywaru z suszonych grzybów (2 garści suszonych grzybów na litr wody)
    2 liście laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    kilka łyżek śmietanki 30 % do zup
    sól, sos sojowy, pieprz ziołowy do smaku
    kilka gałązek natki pietruszki

Zupa z suszonych grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połączyć wywar z grzybów z bulionem, dodać liście laurowe, ziele angielskie.
    Gotować 15 minut, dodać śmietankę.
    Doprawić do smaku solą, sosem sojowym, pieprzem ziołowym.
    Po zakończeniu gotowania dodać do zupy gałązki natki pietruszki, aby dodały zupie świeżego aromatu.
    Zupę podać z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy