Zupa z soczewicy (bez mięsa)

4.5 (192 ocen)

  • 55 min

...

  • 55 min

Składniki:


  • 1 por
    3/4 szklanki soczewicy
    1/2 opakowania mrożonych warzyw (mieszanka wiosenna)
    4 suszone grzyby
    2 łyżki makaronu zacierka
    Kurkuma
    Imbir suszony
    Curry
    Chilli
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z soczewicy (bez mięsa) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyć przez noc. Pokroić. Soczewicę zalać wodą na 30 min ,po czym wrzucić do garnka razem z grzybami. Zalać 1 litrem wody i gotować 15 min. Dodać mrożone warzywa i gotować do miękkości. Wrzucić pokrojony por ,makaron i przyprawy. Gotować jeszcze 10 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować