Zupa z soczewicą czerwoną

0 (0 ocen)

  • 60 min

Doskonałe i szybkie pierwsze danie obiadowe

  • 60 min

Składniki:

  • 1 l wywaru warzywno – mięsnego
    25 dkg soczewicy czerwonej
    1 cebula
    1 marchewka
    2 łyżki masła
    sól.pieprz
    kucharek

Zupa z soczewicą czerwoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, drobno posiekać.Masło rozpuścić w rondlu i zeszklić cebulę.Wlać bulion, dodać soczewicę , kucharek zagotować. Marchewkę obrać, zetrzeć na tartce jarzeniowej, włożyć do rondla. Zupę gotować około 40 min, gdy wszystkie składniki będą miękkie.zmiksować ją. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Porady

Zupę podawać z ciemnym pieczywem

Komentarze

Podobne przepisy