ZUPA Z BATATAMI, SOCZEWICĄ I JARMUŻEM

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zupa bardzo sycąca, kolorowa i smaczna.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 batat
    1 szklanka czerwonej soczewicy
    1 marchewka
    1 łodyga selera naciowego
    2 garści jarmużu (posiekanego)
    2 liscie laurowe
    2 ziarenka ziela angielskiego
    2 l bulionu
    1 puszka pomidorów w zalewie
    sól, pieprz
    2 łyżki oleju

Zupa z batatami, soczewicą i jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej.rozgrzać,dodać drobno posiekany czosnek i cebulę, lekko zeszklić. Dodać marchewkę posiekaną w talarki i łodygę selera pokrojoną na mniejsze części, podlać bulionem i zagotować. Nastepnie dodać przeplukaną soczewicę, liście laurowe i ziale angielskie, gotować całość aż warzywa bedą półmiękkie. Batata obrać i pokroić w kostkę, dodać do zupy. Następnie dodać jarmuz i pokrojone pomidory oraz zalewę, chwilę pogotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy