Zupa z serków topionych z chipsami z szynki i grzankami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Jest kremowa i delikatna. Do przygotowania w kilka chwil.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 litr bulionu warzywnego,
    1/2 cebuli,
    3 serki topione,
    100 ml śmietany 30%,
    1 bułka,
    50g masła,
    2 plastry szynki,
    sól,
    pieprz,
    suszony koperek,
    oliwa.

Zupa z serków topionych z chipsami z szynki i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion warzywny przelewamy do garnka i zagotowujemy. Cebulę kroimy w małą kostkę i zeszklimy na oliwie. Dodajemy do wywaru. Do bulionu dodajemy rozdrobnione serki, mieszamy. Gotujemy na małym ogniu około 10 minut, aż serki się rozpuszczą. Wlewamy śmietanę i zagotowujemy. Zupę doprawiamy do smaku suszonym koperkiem, solą oraz pieprzem.
  • 2. Bułkę kroimy w kostkę. Podrumieniamy na maśle, aż grzanki będą chrupiące. Szynkę kroimy w plaski. Układamy na blaszce z pergaminem i pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 3. Gotową zupę podajemy z grzankami oraz chipsami z szynki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy