Zupa z serków topionych z brokułami

0 (0 ocen)

super pyszna zupka

Składniki:

  • 1 skrzydełko
    2 marchewki
    1 pietruszka
    natka pietruszki
    kawałek selera
    kawałek pora
    3-4 ziemniaki
    5-6 różyczek brokuła
    sól,pieprz,warzywko,listek laurowy,ziele angielskie
    1 serek topiony (gołda)

Zupa z serków topionych z brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy 3 litry wody dodajemy umyte skrzydełko, warzywa pokrojone w kostkę przyprawy i drobno posiekaną natkę pietruszki gotujemy na małym ogniu (bez przykrycia) do miękkości warzyw. Jak warzywa są miekkie dodajemy brokuł chwile gotujemy. Po chwili wrzucamy do zupy cały serek topiony gotujemy jeszcze około 15 minut mieszając od czasu do czasu sprawdzając czy serek się nam rozpuścił w razie potrzeby doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy