Zupa z serków topionych

0 (0 ocen)

  • 50 min

Mniami! Mniami!Jeśli nie lubicie stać długo przy garach, polecam tę oto banalną i szybką w wykonaniu zupę.Dodać duużo zieleniny, groszku ptysiowego/grzanek.

  • 50 min

Składniki:

  • 1 litr bulionu
    300 g serka topionego naturalnego/śmietankowego
    2 małe cebule
    3-4 ząbki czosnku
    posiekana natka pietruszki
    majeranek (opcjonalnie)
    sól
    pieprz

Zupa z serków topionych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, drobniutko posiekać, przełożyć na patelnię.
    Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do cebuli. Całość ładnie podrumienić.
    Bulion zagotować, dodać pokrojone na mniejsze kawałki serki topione.
    Mieszać, aż serki się rozpuszczą. Dodać cebulę i czosnek.
    Gotować 5 min. Doprawić solą i pieprzem (choć moja wersja tego wcale nie potrzebowała).
    Przed podaniem posypać natką pietruszki.
    Smacznego!

    PS. Jeśli ktoś nie lubi cebuli w zupie, może spróbować ją zblendować

Komentarze

Podobne przepisy