Prosta i szybka w przygotowaniu, a zarazem smaczna i pożywna!
10 min
Składniki:
1000ml rosołu lub bulionu może być z kostki
300g serka topionego śmietankowego
200g gęstej, kwaśnej śmietany
1 marchewka
1 łyżka mąki
pieprz i sól do smaku
szczypta kurkumy
groszek ptysiowy – do dekoracji
Zupa z serków topionych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach. Do gorącego rosołu wrzuć pokrojone serki i mieszać, aż całkowicie się roztopią, a konsystencja zupy będzie jednolita. Odlać szklankę zupy, rozmieszać w niej śmietanę z mąką i wlać ponownie. Na koniec dodać marchewkę. Doprawić do smaku. Podawać posypane natką pietruszki oraz groszkiem ptysiowym.
Komentarze