Zupa z serków topionych

0 (0 ocen)

  • 10 min

Prosta i szybka w przygotowaniu, a zarazem smaczna i pożywna!

  • 10 min

Składniki:

  • 1000ml rosołu lub bulionu może być z kostki
    300g serka topionego śmietankowego
    200g gęstej, kwaśnej śmietany
    1 marchewka
    1 łyżka mąki
    pieprz i sól do smaku
    szczypta kurkumy
    groszek ptysiowy – do dekoracji

Zupa z serków topionych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach. Do gorącego rosołu wrzuć pokrojone serki i mieszać, aż całkowicie się roztopią, a konsystencja zupy będzie jednolita. Odlać szklankę zupy, rozmieszać w niej śmietanę z mąką i wlać ponownie. Na koniec dodać marchewkę. Doprawić do smaku. Podawać posypane natką pietruszki oraz groszkiem ptysiowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy