Zupa z serkami topionymi

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pomysł na sycącą zupę.

  • 20 min

Składniki:

  • 60 dag mięsa mielonego,
    40 dag pieczarek,
    2 średniej wielkości pory,
    4 serki topione ( np. 2 ziołowe, 2 z szynką ),
    1 kostka rosołowa drobiowa,
    3/4 szklanki śmietany,
    2 łyżki mąki,
    przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do mięsa, ostra papryka,

Zupa z serkami topionymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso włożyć do garnka podlać wodą, dusić na wolnym ogniu, dodać 2 łyżki oleju, przyprawić przyprawą do mięsa. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na patelni. Por pokroić w krążki i zalać gorącą wodą - po 5 min. odlać wodę. Serki rozpuścić w 1,5 szkl. ciepłej wody. Pieczarki, mięso, i por wrzucić do garnka, podlać wodą - podgrzać, dodać rozpuszczone serki i kostkę rosołową. Dokładnie wymieszać, dodać śmietanę z mąką oraz resztę przypraw. Zagotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy