Zupa z rzeżuchy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 35 min

Gdy byłam dzieckiem, jadałam ją u dziadków.

  • 35 min

Składniki:

  • ● 2-3 garście rzeżuchy
    ● 5-6 dymek ze szczypiorkiem
    ● gałązka selera naciowego
    ● 2 łyżki mąki
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 4 łyżki oliwy
    ● 2 liście laurowe
    ● 1 l bulionu
    ● tymianek
    ● sól
    ● pieprz
    ● groszek ptysiowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z rzeżuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera i szczypiorek myjemy i osuszamy. Drobno siekamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Chwilę smażymy na rozgrzanej oliwie. Wsypujemy zieleninę i dusimy, aż zmięknie.
  • 2. Dymkę i rzeżuchę siekamy i dodajemy do zieleniny. Dusimy jeszcze chwilę. Oprószamy mąką i mieszając, chwilę smażymy.
  • 3. Do zieleniny wlewamy bulion. Dodajemy rozdrobnione liście laurowe i tymianek. Doprawiamy. Mieszamy i gotujemy ok. 20 minut. Podajemy z groszkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzeżucha Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować