Zupa z rzeżuchy

  • wyświetlono: 94 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zupka z rzeżuchy smakuje wyśmienicie

Świeca Urszula
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

Składniki:
1,5 l wywaru z kości i warzyw
20 dkg rzeżuchy
2 łyżki masła
3 średnie ziemniaki
2 parówki drobiowe
1/2 szklanki śmietany
2 łyżki mąki pszennej
sól.pieprz
kucharek

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Zupa z rzeżuchy

  • 1. Rzeżuchę opłukać , pokroić, podsmażyć na maśle. Ziemniaki obrać ze skórki, opłukać, pokroić w kostkę i wrzucić do wywaru, ugotować. Parówki obrać z osłonek, pokrajać w plasterki , połączyć z ziemniakami , dodać rzeżuchę, śmietanę wymieszaną z mąką, kucharek,chwilę pogotować. Doprawić solą i pieprzem .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rzeżuchaobiadtania zupazupa z rzeżuchy
 

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa koperkowa

Dodane przez: teresa-kr

Zupa koperkowa z makaronem

Ugotowałam tę zupę koperkową dla...

Zupa z kalarepy

Dodane przez: Gosia123

Zupa z kalarepy

Sezon w pełni więc u mnie w domu...

Zupa szczawiowa

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Zupa szczawiowa z jajkiem

Najlepiej smakuje wiosną z młodego...

Zupa serowa z pulpecikami

Dodane przez: Skotka

Zupa serowa z pulpecikami

Pyszna zupa

Zupa z zielonych warzyw

Dodane przez: anemon

Zupa z zielonych warzyw

Intensywnie zielona zupa ugotowana...

Zupa z ciecierzycy

Dodane przez: Stare Gary

Zupa z ciecierzycy

Przepyszna, dosyć gęsta i średnio...