Zupa z rzeżuchy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupka z rzeżuchy smakuje wyśmienicie

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1,5 l wywaru z kości i warzyw
    20 dkg rzeżuchy
    2 łyżki masła
    3 średnie ziemniaki
    2 parówki drobiowe
    1/2 szklanki śmietany
    2 łyżki mąki pszennej
    sól.pieprz
    kucharek

Zupa z rzeżuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzeżuchę opłukać , pokroić, podsmażyć na maśle. Ziemniaki obrać ze skórki, opłukać, pokroić w kostkę i wrzucić do wywaru, ugotować. Parówki obrać z osłonek, pokrajać w plasterki , połączyć z ziemniakami , dodać rzeżuchę, śmietanę wymieszaną z mąką, kucharek,chwilę pogotować. Doprawić solą i pieprzem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy