Zupa z rzeżuchy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo pożywna. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna z dodatkiem soli morskiej z ziołami.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • -1/2 średniej cebuli
    -2 łyżeczki oleju
    -1/2 pęczka rzeżuchy wraz z ogonkami
    -300ml bulionu
    -szczypta soli

Zupa z rzeżuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Rzeżuchę dokładnie umyć i przebrać. Grubo posiekać i zmiksować z podsmażoną cebulą i bulionem. Przelać zupę do garnka. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu 8-10 minut. Doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy