Zupa z pieczonego kurczaka

4.5 (162 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Nie lubię marnować jedzenia, dlatego ta zupa powstała ze składników, które zostały mi po upieczeniu kurczaka z poprzedniego dnia. Mięso zjedliśmy na obiad, ale w brytfance został tłuszcz z mięsa, i pozostałości warzyw ( marchewka, papryka czerwona). Postanowiłam je wykorzystać, wyszło pysznie, będę wracać do tej zupy, i Was też zachęcam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - 1 l wody
    - tłuszcz z pieczonego mięsa ( u mnie pół szklanki)
    - ugotowane lub pieczone udko z kurczaka
    - 4 większe ziemniaki
    - 1 marchewka
    - pół czerwonej papryki ( świeżej lub pieczonej)
    - maggii do smaku
    - ostra papryka do smaku
    - pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z pieczonego kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do gotującej się wody z tłuszczem z pieczonego kurczaka. Dodać pozostałe warzywa. Zupę gotować do miękkości warzyw i doprawić do smaku. Na koniec mięso odebrać od kości i włożyć do zupy.

Porady

Możemy użyć dowolnych warzyw, w zależności od tego z czym piekliśmy kurczaka. U mnie była to papryka, ale można też dodać pieczarki, cukinię.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować