Zupa z pęczakiem, grzybami i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dobra aromatyczna zupa

  • 60 min

Składniki:

  • Szklanak pęczaku,2 ziemniaki,garść suszonych grzybów,parę pieczarek,1 marchewka,1 pietruszka,kawałek selera,kawałek pora,bulion (może być z kostki),śmietana,koperek,zielona pietruszka,sól,pieprz,magii,łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z pęczakiem, grzybami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa kroimy w paseczki,ziemniaki w kostkę.Gotujemy grzyby,smażymy na maslę warzywa (prócz ziemnaiaków) gdy grzyby już trochę zmiękną dodajemy pieczarki i warzywa dodajemy kostkę rosołową i gotujemy jakieś 20 min,wrzucamy ziemniaki pod koniec dodajemy ugotowany wcześniej pęczak,sól ,pieprz,koperek i zieloną pietruszkę .Zabielamy zupe śmietaną,najlepiej ją najpierw wymieszać w szklance z gorącą zupą ,żeby się nie zwarzyła :).
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować