SKŁADNIKI: KILKA KOLORÓW PAPRYKI - CZERWONA, ZIELONA, ŻÓŁTA, MOŻE BYĆ POMARAŃCZOWA ,4 LUB 6 POMIDORÓW , PARÓWKI , SÓL, PIEPRZ, PRZYPRAWY W PROSZKU, PAPRYKA CZERWONA OSTRA I SŁODKA, WODA MYJEMY PAPRYKĘ, OCZYSZCZAMY Z PESTEK, POMIDORY KROIMY, PAPRYKĘ TEŻ W NIEDUŻE PASKI. POKROJONE POM
0 (0 ocen)
Porady
MYJEMY PAPRYKĘ, OCZYSZCZAMY Z PESTEK, POMIDORY KROIMY, PAPRYKĘ TEŻ W NIEDUŻE PASKI. POKROJONE POMIDORY I PAPRYKĘ WRZUCAMY DO GARNKA Z WODĄ, GOTUJEMY DO MOMENTU AŻ PARYKA BĘDZIE MIĘKKA, DO SMAKU SOLIMY, DODAJEMY PRZYPRAWY W PROSZKU. PO UGOTOWANIU PAPRYKI DODAJEMY POKROJONE W PLASTERKI PARÓWKI DODAJEMY DO GARNKA Z PAPRYKĄ, MIESZAMY, GOTUJEMY TROCHĘ, ŻEBY PARÓWKI SIĘ ZAGOTOWAŁY I PO ZAGOTOWANIU JESZCZE GOTOWAC 5- 6 MINUT, GÓRA 10 MINUT PODAJEMY Z KROMKĄ CHLEBA, MOŻNA DODAĆ PIECZARKI LUB KABACZKA, ALE JA TAK SOBIE ROBIĘ BO TAK MI SMAKUJE. NIE ZAWSZE JEST KABACZEK, CZASEM NIEMA GO. SMACZNEGO DLA OSOB WSZYSTKICH I TYCH CO UWIELBIAJA DANIA Z PAPRYKI.
Komentarze