Zupa z owoców morza na wschodnią nutę

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Na chłodne dni proponuję pikantną i aromatyczną zupę z dodatkiem owoców morza, przygotowałam ją jednak z orientalnym posmakiem

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mieszanka morska: 250 gramów
    - kostka rosół z kury: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - przyprawa curry: 1 łyżeczka
    - słodko-pikantny sos chili: 4 łyżki
    - chilli: 1 szczypta
    - marchew: 1 sztuka
    - seler: 0.25 sztuki
    - rosół: 1.5 litra
    - mleczko kokosowe: 4 łyżki
    - makaron w kształcie ryżu: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę 1. Marynujemy owoce morza - w miseczce wymieszałam kostkę rosołową z 2 łyżkami oliwy, łyżeczką przyprawy curry i szczyptą chilli. W tej mieszance zamarynowałam owoce morza. 
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę 2. W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy zamarynowane owoce morza,i smażymy 2 minuty cały czas mieszając. Dodajemy starce na tarce jarzynowej marchewkę i seler, wsypujemy makaron w kształcie ryżu i chwilę przesmażamy,
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę 3. Następnie wlewamy 1,5 litra wcześniej przygotowanego rosołu dodajemy 4 łyżki sosu chilli gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 5 minut aby makaron doszedł. Wtedy wlewamy jeszcze ok. 4 łyżki mleczka kokosowego zagęścić zupę. Rozlewamy na talerze, dekorujemy jeszcze kropelkami mleczka kokosowego i małymi listkami natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować