Zupa z ogórków kiszonych, cebuli , selera i ryżu

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

To smakowite pierwsze danie obiadowe, które posmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki:
    1,5 litra bulionu drobiowego
    1,5 szklanki startych ogórków kiszonych
    2 średnie cebule
    Pół korzenia selera średniej wielkości
    Pół szklanki ryżu białego
    1 opakowanie serka topionego o smaku śmietankowym
    ¾ szklanki śmietany 30%
    Sól, pieprz
    Olej rzepakowy do smażenia

Zupa z ogórków kiszonych, cebuli , selera i ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obierz, pokrój drobno i usmaż na złoty kolor na oleju. Seler obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Do bulionu wrzuć obrany i starty na tarce o grubych oczkach. Do bulionu wrzuć ogórki kiszone, selera, cebule i gotuj około 15 minut. następnie wrzuć ryż, serek topiony i gotuj kolejne 15 minut. następnie zestaw z palnika, lekko przestudź, wlej śmietanę, przypraw solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy