ZUPA Z MROŻONYCH WARZYW I MIĘSA

  • wyświetlono: 980 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 3

Bardzo szybka i pyszna zupa warzywna.

Babcia Tereska
  • 30min

Składniki

-2 op. mrożonych warzyw-po 450 g.
-500 g. filetów z kury
-2 łyżki tłuszczu do smażenia
-150 ml. gęstej śmietany
-2 łyżki zasmażki z mąki, lub zupy fasolowej w proszku
-sól, pieprz,maggi w płynie
-ok.2 l.wody

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

ZUPA Z MROŻONYCH WARZYW I MIĘSA

  • składniki1. Składniki na zupę.
  • mięso2. Wlać do garnka wodę i zagotować.Mięso pokroić, przyprawić i podsmażyć.
  • zupa3. Mięso przełożyć do wrzątku i pogotować z 5 min.
    Dopiero dodać warzywa i gotować ok.10 min.
    Zupę zabielić śmietaną z zasmażką. Zagotować, przyprawić i podawać z pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumama_mnie_nauczylaszybki_obiadzupa z mrożonych warzyw i mięsa
 

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa z mięsem, warzywami i makaronem.

Dodane przez: nataliakielek

Zupa z mięsem, warzywami i makaronem

Na jesienne obiady najlepiej pasują...

image-01sp8ap

Dodane przez: pm134

Zupa gryczana z warzywami i lubczykiem

To sycąca porcja zdrowia na każdy...

Zupa - krem z białych warzyw

Dodane przez: Kloruś

Zupa - krem z białych warzyw

Gładka, kremowa zupa krem przygotowana...

zupka

Dodane przez: marysiaz

Zupa koperkowa z warzywami i czosnkiem

Delikatna zupa koperkowa z bukietem...

Zupa cebulowa z warzywami i kluskami ryżowymi

Dodane przez: JustKuchcik

Zupa cebulowa z warzywami i kluskami ryżowymi

Delikatna w smaku zupa z kolorowej...

Zupa z warzywami i kaszą jaglaną

Dodane przez: 2milutka

Zupa z warzywami i kaszą jaglaną

Uwielbiam lekkie a zarazem pożywne...