Zupa z młodych warzyw.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczna zupka.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 udko lub 2 skrzydełka
    pęczek młodej marchewki
    pęczek młodej pietruszki
    ćwiartka młodej kapusty
    3 łyżki posiekanego koperku
    kilka młodych małych ziemniaków (najlepiej jednakowej wielkości )
    sól,pieprz
    1 szklanka śmietany 12 lub 18 %

Zupa z młodych warzyw. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić ,umyć,osuszyć i ugotować do miękkości.Mięso wyjąć a wywar przecedzić.
  • 2. Marchewki ,pietruszki i ziemniaki obrać i umyć.Kapustę bardzo drobno poszatkować.Dodać wszystkie warzywa do wywaru i gotować do miękkości.
  • 3. Pod koniec gotowania dodać koperek i wlać śmietanę,przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy