Zupa z młodych warzyw

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekka i smaczna zupa z młodych letnich warzyw! Zupę można podać w wersji rosołowej bez zabielania,ale jeśli ktoś ma ochotę może również ją zabielić.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 litry wody,
    2 porcji mięsa drobiowego,
    pół pora,
    300 gramów fasoli szparagowej,
    7 średnich marchewek,
    6-10 młodych ziemniaków,
    200 gramów młodej kapusty,
    1 liść laurowy,
    4 ziela angielskie,
    1 łyżeczka soli +/-
    pieprz do smaku
    +/-100 ml śmietany 30% - dla chętnych.

Zupa z młodych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Warzywa dokładnie myjemy, osuszamy i obieramy.
  • warzywa 2. Marchewki i pora kroimy w plasterki lub półplasterki, fasolkę, kapustę i ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki.
  • Zupa 3. W garnku zagotuj wodę , dodaj mięso oraz przyprawy i gotuj 30 minut, następnie dodaj pokrojone warzywa i gotuj je do miękkości. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec zupę można również zabielić śmietaną .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy