Zupa z młodej kapusty z papryką i koperkiem

5 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna i lekkostrawna z bukietem wiosennych warzyw, polecam.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 główka kapusty
    1 marchewka
    3-4 łodyg selera
    1 papryka czerwona
    1 cebula
    1 biała część pora
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    1/4 łyżeczki papryki ostrej
    1/2 łyżeczki mielonego kminku
    Pęczek koperku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupa jarzynowa

Zupa z młodej kapusty z papryką i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej rozgrzać w garnku, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pora i zeszklić. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, marchewkę i selera lekko poddusić można podlac woda tak aby woda przykryła warzywa.Gotowac do.momentu aż warzywa będą półmiękkie. Kapustę zeszatkowac i dodać do zupy, uzupełnić wodę tak aby przykrywała całość. Doprawić solą, papryką i pieprzem do smaku. Chwilę pogotowac aż kapusta będzie miękka ale nie rozgotowaną. Na koniec dodać siekany koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować