Zupa z młodej kapusty z kurczakiem i kiełbasą z pomidorowym posmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę obrać z liści , odciąć głąb, pokroić drobno nożem.
Kiełbasę pokroić w półplasterki, fileta pokroić w większą kostkę. i przyprawić do smaku przyprawa do gyrosa.
Cebule posiekać .Wszystko zeszklić na oleju, dodać pokrojona w plasterki marchew.
Kapustę umieścić w garnku, zalać 3 szklankami wody, dodać przyprawy , całość gotować na małym ogniu, po kwadransie dodać zeszklone mięso , kiełbasę i , cebulę i marchew, pomidora obranego ze skorki, dodać też łyzkę koncentratu i gotowac na małym ogniu az kapusta bedzie miękka(około 20 minut)
Na koniec wlać zasmażkę z masła i maki , dodać posiekana natkę. Smacznego.
Komentarze