Zupa z młodej kapusty

0 (0 ocen)

Kapuśniaczek w wersji letniej :)

Składniki:

  • mała główka młodej kapusty
    1 mała cebula
    2 ząbki czosnku
    3-4 łodygi selera naciowego
    1.7-2l bulionu warzywnego lub drobiowego
    1łyżka oleju rzepakowego
    2-3 piersi z kurczaka
    sól, pieprz
    mielony kminek
    pęczek koperku
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego

Zupa z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzewamy olej. Szklimy na nim posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pokrojone piersi z kurczaka, wszystko smażymy.
  • 2. Marchew kroimy w plasterki, seler naciowy w paski. Przesmażamy wraz z mięsem i cebulą.
    Kapustę szatkujemy, dokładamy do reszty. Dodajemy koncentrat, zalewamy bulionem. Mieszamy, przykrywamy pokrywką i gotujemy zupę ok. 30-40 minut.
  • 3. Na końcu doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem.
    Posypujemy posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy