improwizowałam, ale będę powracać do tego przepisu, tym razem nie zmiksowałam zupy, ale kto lubi kremowe można to zrobić, w obu wersjach jest smacznie
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 SZKLANKI WODY
2 KOSTKI BULIONOWE
60 DAG MROŻONEGO BOBU
DUŻA CEBULA POKROJONA W KOSTKĘ
PÓŁ MARCHEWKI STARTEJ NA GR. OCZK.
KAWAŁEK PIETRUSZKI STARTEJ NA GR. OCZKACH
2 ŁYŻKI MASŁA
PIEPRZ, ZIOŁA WŁOSKIE, GAŁKA MUSZKATOŁOWA-SZCZYPTA
SZCZYPTA CUKRU I VEGETY
1 TRÓJKĄT SERKA TOPIONEGO SMIETANKOWEGO
KOPEREK DO OPRÓSZENIA NA TALERZU
Zupa z młodego bobu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CEBULĘ ZESZKLIĆ NA OLEJU Z MASŁEM, DODAJĄC SZCZYPTĘ CUKRU I VEGETY.
NASTĘPNIE DODAĆ MARCHEW I PIETRUSZKĘ, 2 ŁYŻKI MASŁA. PRZESMAŻYĆ RAZEM.
4 SZKLANKI WODY WRZĄCEJ WLAĆ DO RONDLA, ROZPUSCIĆ W NIEJ
2 KOSTKI BULIONOWE DROBIOWE,DODAĆ PRZESMAŻONE WARZYWA ORAZ PODGOTOWAĆ KILKA MINUT. MŁODY BÓB GOTUJE SIĘ BŁYSKAWICZNIE.
DOPRAWIĆ GAŁKĄ, ZIOŁAMI WŁOSKIMI, PIEPRZEM.
SEREK TOPIONY WŁOŻYĆ DO SZKLANKI, WLAĆ GORĄCY WYWAR I ROZPUSCIĆ W NIM SEREK. WLAĆ DO ZUPY.
ZAGOTOWAĆ. PORCJE ZUPY PRZED PODANIEM POSYPAĆ POSIEKANYM KOPERKIEM.
KTO LUBI MOŻNA DODAĆ KILKA ZIEMNIACZKÓW POKROJONYCH W KOSTKĘ.
Komentarze