Zupa z młodego bobu

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

improwizowałam, ale będę powracać do tego przepisu, tym razem nie zmiksowałam zupy, ale kto lubi kremowe można to zrobić, w obu wersjach jest smacznie

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 SZKLANKI WODY
    2 KOSTKI BULIONOWE
    60 DAG MROŻONEGO BOBU
    DUŻA CEBULA POKROJONA W KOSTKĘ
    PÓŁ MARCHEWKI STARTEJ NA GR. OCZK.
    KAWAŁEK PIETRUSZKI STARTEJ NA GR. OCZKACH
    2 ŁYŻKI MASŁA
    PIEPRZ, ZIOŁA WŁOSKIE, GAŁKA MUSZKATOŁOWA-SZCZYPTA
    SZCZYPTA CUKRU I VEGETY
    1 TRÓJKĄT SERKA TOPIONEGO SMIETANKOWEGO
    KOPEREK DO OPRÓSZENIA NA TALERZU
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Zupa z młodego bobu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CEBULĘ ZESZKLIĆ NA OLEJU Z MASŁEM, DODAJĄC SZCZYPTĘ CUKRU I VEGETY.
    NASTĘPNIE DODAĆ MARCHEW I PIETRUSZKĘ, 2 ŁYŻKI MASŁA. PRZESMAŻYĆ RAZEM.
    4 SZKLANKI WODY WRZĄCEJ WLAĆ DO RONDLA, ROZPUSCIĆ W NIEJ
    2 KOSTKI BULIONOWE DROBIOWE,DODAĆ PRZESMAŻONE WARZYWA ORAZ PODGOTOWAĆ KILKA MINUT. MŁODY BÓB GOTUJE SIĘ BŁYSKAWICZNIE.
    DOPRAWIĆ GAŁKĄ, ZIOŁAMI WŁOSKIMI, PIEPRZEM.
    SEREK TOPIONY WŁOŻYĆ DO SZKLANKI, WLAĆ GORĄCY WYWAR I ROZPUSCIĆ W NIM SEREK. WLAĆ DO ZUPY.
    ZAGOTOWAĆ. PORCJE ZUPY PRZED PODANIEM POSYPAĆ POSIEKANYM KOPERKIEM.
    KTO LUBI MOŻNA DODAĆ KILKA ZIEMNIACZKÓW POKROJONYCH W KOSTKĘ.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować