Zupa z mleczkiem kokosowym, kurczakiem, papryką, pieczarkami i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotuj wg opisu na opakowaniu. Cebulę, paprykę i kurczaka pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki i obsmaż na patelni.
2.W garnku lub na patelni rozgrzej olej kokosowy. Dodaj imbir, trawę cytrynową, pokrojoną drobno papryczkę chili, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pierś z kurczaka. Podsmażaj je razem przez około 3 minuty.
3.Dodaj cebulę i smaż kolejne 2 minuty. Wlej gorący bulion i zagotuj. Dodaj paprykę i pieczarki, ponownie zagotuj i gotuj razem 5 minut. Dodaj kukurydzę, gotuj kolejne 5 minut.
4.Dodaj mleczko kokosowe, zupę dopraw sosem rybnym do smaku, zagotuj i zdejmij z ognia. Wówczas dodaj makaron i wymieszaj.
Zupę podawaj skropioną sokiem z limonki, posypaną szczypiorkiem lub kolendrą.
Komentarze