zupa z mieszanki chińskiej

5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Z braku pomysłu powstają najlepsze przepisy. Tak było z tą zupą. Gęsta, pożywna,o charakterystycznym smaku, z dużą ilością warzyw. Można dodać do niej śmietanę lub przecier pomidorowy, jak kto woli. Robi się ją ekspresowo.

  • 45 min

Składniki:

  • 300 g mrożonej mieszanki chińskiej
    3 parówki
    kość wędzona
    1/2 szklanki ryżu
    1 łyżka śmietany
    sól,pieprz
    ziele angielskie i liście laurowe
    ostra i słodka papryka
    2 ząbki czosnku
    natka pietruszki

Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z mieszanki chińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kość wędzoną zalać dwoma litrami wody, dodać ziele angielskie i liść laurowy, gotować około kwadransa. Dodać mieszankę chińską i ryż, gotować aż warzywa będą miękkie. Parówki pokroić w plasterki, wrzucić do zupy. Przyprawić czosnkiem i przyprawami. Zabielić do smaku. Podawać z pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mieszanka chińska Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować