Zupa z mięsa mielonego... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę gotujemy w około 3l wody. W tym czasie, na patelni teflonowej, przesmażamy mięso mielone ( można podlać wodą lub odrobiną oleju ), mieszając, żeby nie zbiło się w duże grudki.
2. Mięso wrzucamy do gotującej się fasolki, dodajemy pokrojony w plasterki por, puszkę pomidorów oraz koncentrat pomidorowy. Gotujemy aż warzywa będą miękkie, a mięso nie będzie surowe tak około 30 minut.
3.Ewentualnie dodajemy wody, jeśli zupa jest za gęsta. Pod koniec gotowania wciskamy ząbki czosnku, sypiemy dużo ostrej papryki, doprawiamy solą i pieprzem.
4.Ser żółty trzemy na grubszych oczkach. Gorącą zupę wlewamy do talerzy i posypujemy wiórkami serowymi. Podajemy, gdy ser się rozpuści.
Komentarze