zupa z mięsa mielonego...

4.99 (199 ocen)

Zupa jest świetna, rozgrzewająca i sycąca, w sam raz na pochmurne dni.

Składniki:

  • 400g mięsa mielonego
    jedna puszka pomidorów
    700g fasolki szparagowej
    słoiczek koncentratu pomidorowego
    por
    100- 200g sera żółtego
    3 ząbki czosnku
    ostra papryka, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (199 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z mięsa mielonego... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę gotujemy w około 3l wody. W tym czasie, na patelni teflonowej, przesmażamy mięso mielone ( można podlać wodą lub odrobiną oleju ), mieszając, żeby nie zbiło się w duże grudki.
  • 2. Mięso wrzucamy do gotującej się fasolki, dodajemy pokrojony w plasterki por, puszkę pomidorów oraz koncentrat pomidorowy. Gotujemy aż warzywa będą miękkie, a mięso nie będzie surowe tak około 30 minut.
  • 3. Ewentualnie dodajemy wody, jeśli zupa jest za gęsta. Pod koniec gotowania wciskamy ząbki czosnku, sypiemy dużo ostrej papryki, doprawiamy solą i pieprzem.
  • 4. Ser żółty trzemy na grubszych oczkach. Gorącą zupę wlewamy do talerzy i posypujemy wiórkami serowymi. Podajemy, gdy ser się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować