Zupa z melona

4.5 (194 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Inspirowana tajskimi smakami, łączy słodycz owocu i aromat przypraw.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - bulion drobiowy: 4 szklanki
    - melon: 45 dekagramów
    - sos rybny: 1 łyżka
    - dymka posiekana wraz ze szczypiorkiem: 1 sztuka
    - świeża kolendra (2 duże gałązki): 2 sztuki
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz czarny świeżo zmielony: 0.25 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion Sosy

Zupa z melona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion podgrzać na średnim ogniu. Dodaj pokrojonego w kostkę melona i gotować ok. 15 minut, aż będzie miękki. Następnie dodać sos rybny, sól i pieprz.
  • 2. Zdjąć z ognia, dodać posiekaną dymkę, posiekaną kolendrę i wymieszać. Podawać w małych miseczkach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bulion drobiowy Melon Sos rybny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować