Nie tylko różyczki mogą być jadalne, wszak bardzo lubimy. Produkt wykorzystany na 100 %. Głąb można zetrzeć na grubych oczkach, powstaną pyszne placki ;)
A tu liście…mega
45 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
liście z jednego dużego kalafiora
100 g słoniny
1 łyżka masła
chili
pieczywo
sól, pieprz
Zupa z liści kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Liście kalafiora płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą (1,5 l), dodajemy masło i gotujemy do miękkości. Następnie studzimy i blendujemy.
Podgrzewamy.
Słoninę kroimy na cienkie plasterki i na wolnym ogniu prażymy.
Zupę do smaku doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną chili.
Podajemy ze świeżym pieczywem.
Komentarze