Zupa z liści kalafiora

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie tylko różyczki mogą być jadalne, wszak bardzo lubimy. Produkt wykorzystany na 100 %. Głąb można zetrzeć na grubych oczkach, powstaną pyszne placki ;)
A tu liście…mega

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • liście z jednego dużego kalafiora
    100 g słoniny
    1 łyżka masła
    chili
    pieczywo
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z liści kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z liści kalafiora 1. Liście kalafiora płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą (1,5 l), dodajemy masło i gotujemy do miękkości. Następnie studzimy i blendujemy.
    Podgrzewamy.
    Słoninę kroimy na cienkie plasterki i na wolnym ogniu prażymy.
    Zupę do smaku doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną chili.
    Podajemy ze świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować