Zupa z kurek na serkach topionych

4.48 (200 ocen)

  • 20 min

Mogłabym jeść taką zupę codziennie :)

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    koszyczek kurek
    4 serki topione - śmietankowe
    1 litr bulionu (u mnie rosół z niedzieli :-p)
    natka pietruszki
    świeży tymianek (bez niego zupa ma całkiem inny smak)
    czarny pieprz, sól
    masło do usmażenia kurek

    ponadto makaron - u mnie nitki jajeczne typowe do rosołu
Wystaw ocenę:

4.48 (200 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kurek na serkach topionych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurki 1. Kurki żmudnie czyścimy a następnie smażymy na maśle z dodatkiem soli i pieprzu - około 5 minut. Do bulionu dodajemy serki, gotujemy aż serki się rozpłyną na jednolita konsystencje.
  • 2. Dodajemy do zupki kurki i gotujemy kolejne 5 minut. (zupę można zmiksować - bo kurki są ciężkostrawne, ale najlepiej smakują w całości jak wyławia się je z talerza) zupę doprawiamy pieprzem i świeżymi ziołami.
  • 3. Podajemy z makaronem. PYCHA!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurki Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować