zupa z kukurydzy i kurczaka

4.5 (181 ocen)

Sycąca zupa w 15 minut.

Składniki:

  • Składniki : 1,5L bulionu drobiowego, 1 łyżeczka świeżego , startego imbiru, puszka kukurydzy konserwowej, 1 pojedynczy filet z kurczaka, 1/4 szklanki mąki kukurydzianej, 1/4 szklanki wody, 1 łyżka sosu sojowego, 2 białka jajek, 2 łyżki wody, marchew, pietruszka.
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kukurydzy i kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Przygotowanie : W rondlu doprowadź bulion do wrzenia, dodaj imbir, kukurydzę, filet z kurczaka pokrojonego na paseczki, marchew i pietruszkę. Wymieszaj w kubeczku mąkę kukurydzianą z wodą, dolej sos sojowy, całość przelej do bulionu. Zupę zagotuj aż zgęstnieje. Zmieszaj białka z wodą i bardzo cienkim strumyczkiem stopniowo dolewaj do gotującej się zupy na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować