Zupa z krewetkami i makaronem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Orientalna zupa

  • 35 min

Składniki:

  • krewetki (według uznania)
    3 ząbki czosnku
    1 łyżeczka pokrojonego imbiru
    1 marchewka
    1 cebula
    1 papryczka chilli
    1 litr bulionu (ugotowanego wcześniej- marchew, pietruszka, seler, por lub z kostki)
    makaron
    sos sojowy
    sezam
    oliwa
    sól
    pieprz

Zupa z krewetkami i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki rozmrozić. Włożyć je do miseczki, doprawić solą, pieprzem. Dorzucić do nich obrany, pokrojony czosnek, cebulę. Makaron ugotować. Patelnię rozgrzać, włożyć na nią krewetki z dodatkami. Podlać oliwą. Dodać bulion, gotować razem przez kilka minut. Dodać pokrojoną w plasterki marchewkę, imbir, papryczkę chilli. Doprawić sosem sojowym. Posypać sezamem, podawać z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy