Zupa z krewetek

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Smaczna zupa z krewetek, którą nie sposób zepsuć, a zawsze wywołuje efekt wow.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • łyżka masła
    2-3 łodygi seler naciowy
    kolendra
    1 strąk chili
    eko cytryna
    szafran szczypta
    200 g pomidorków cherry
    2 łyżki mleka kokosowego
    krewetki min. 300 g black tiger
    sól i pierz
    2 ząbki czosnek

Zupa z krewetek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na maśle podsmażamy wszystkie warzywa, dodajemy pokrojoną w ćwiartki cytrynę.
  • 2. Zalewamy wodą i dodajemy krewetki w pancerzach - gotujemy przez około 3 minuty, aż krewetki zrobią się różowe.
  • 3. Zupę przecedzamy przez sitko, odejmujemy krewetki, resztę przecieramy.
  • 4. Krewetki obieramy, wrzucamy je do zupy, posypujemy kolendrą, doprawiamy mlekiem kokosowym i przyprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy