Zupa z klopsikami wołowym

4.5 (141 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gęsta, pożywna zupa z pysznie doprawionymi klopsikami.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wołowina mielona: 45 dekagramów
    - mięta - listki: 12 sztuk
    - kolendra posiekana: 0.25 szklanki
    - cebula mała posiekana: 1 sztuka
    - pomidor mały posiekany: 1 sztuka
    - sól: 0.5 łyżki
    - pieprz: 1 litr
    - bulion wołowy: 4 szklanki
    - papryczka chili: 1 sztuka
    - marchewka duż pokrojona w paski: 1 sztuka
    - por mały posiekany: 1 sztuka
    - kapusta posiekna: 0.5 szklanki
    - makaron: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z klopsikami wołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać składniki kulek. Zagotować bulion, dodać warzywa i kulki. Posypać makaronem. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Podawać z tortillami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować