Zupa z kiszonej kapusty i łopatki

0 (0 ocen)

To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad.

Składniki:

  • ½ kg łopatki
    ½ kg kapusty kiszonej
    1 marchewka
    1kg ziemniaków
    1 papryka czerwona
    2 liście laurowe
    5 ziaren czarnego pieprzu
    Kminek
    Estragon
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak Kapusta kiszona

Zupa z kiszonej kapusty i łopatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do koło 2 litrów wody dodać umyte mięso, startą na tarce marchewkę oraz przyprawy. W osobnym garnku ugotować obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, a następnie wraz z wodą, w której się gotowały, dodać do mięsa. Również w osobnym garnku ugotować do miękkości poszatkowaną kapustę, gdy mięso będzie miękkie, dodać wraz z wodą, w której się gotowała, do mięsa. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić w kostkę i dodać do zupy.
    Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć je z zupy, pokroić w kostkę i dodać z powrotem. Całość wymieszać, w razie potrzeby doprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Ziemniaki Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować