Zupa z kawałkami kurczaka

0 (0 ocen)

Rozgrzewająca zupka na jesienne dni:)

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczaka
    4 duże czerwone papryki
    1 kg pieczarek
    2 cebule
    1 duży słoik koncentratu pomidorowego (200g)
    2-3 łyżki śmietany 18%
    sol
    pieprz
    liść laurowy
    ziele angielskie
    przyprawa uniwersalna, np wegeta, kucharek

Zupa z kawałkami kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka dokładnie umyć, osączyć papierowym ręcznikiem, a następnie pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, również pokroić w kostkę. Cebulę oraz papryki również pokroić w kostkę. Kawałki kurczaka obtoczyć w mące, a następnie podsmażyć na rumiano. Pieczarki wraz z cebulą również podsmażyć. Następnie wszystkie składniki przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować godzinę na wolnym ogniu. Dodać przyprawy. W połowie gotowania dodać koncentrat pomidorowy. 10 minut przed końcem gotowania zabielić śmietaną. Podawać z chlebem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy