Zupa z kapusty włoskiej i wieprzowiny

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

Pożywna zupa z kaszą, mięsem i warzywami.

  • 60 min

Składniki:

  • 300 g łopatki wieprzowej
    1 duża marchew
    1 pietruszka
    1 mały seler korzeniowy
    1 por (biała część)
    1 pomidor malinowy
    100 g pieczarek
    2 ziemniaki
    1 cebula
    1 łyżka masła
    1,5 l rosołu drobiowego
    3 łyżki kaszy pęczak
    1/4 główki kapusty włoskiej
    sól, pieprz

Zupa z kapusty włoskiej i wieprzowiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z kapusty włoskiej i wieprzowiny 1. Mięso kroimy w 2 cm kostkę.

    Marchew, pietruszkę i seler kroimy w drobną kostkę.

    Por kroimy w piórka.

    Pomidor obieramy, kroimy na cząstki.

    Pieczarki oczyszczamy, kroimy w szóstkę.

    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.

    Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy mięso i warzywa, całość zasmażamy przez kilka minut.

    Całość zalewamy rosołem z drobiu. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień.

    Po 10 min dodajemy kaszę i posiekaną kapustę.

    Gotujemy do miękkości kaszy.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy