Zupa z kapusty włoskiej

0 (0 ocen)

  • 50 min

Wiadomo jak to jest....kupuje się i zostaje...

  • 50 min

Składniki:


  • mała główka kapusty włoskiej
    200 g białej kiełbasy
    400 g młodych ziemniaków
    500 ml bulionu warzywnego
    sol ,pieprz
    cząber
    majeranek
    2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
    łyżka mąki pszennej
    1/4 szklanki wody
    świeży koperek

Zupa z kapusty włoskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrałem i pokroiłem w kostkę. Zalałem bulionem warzywnym. Gotowałem do półtwardości ziemniaków. Dodałem białą kiełbasę i poszatkowaną kapustę. Doprawiłem ziołami ,gotowałem do czasu kiedy wszystkie składniki "przegryzły" się.

    Śmietanę ,mąkę i wodę zmieszałem tak aby nie było grudek. Wlałem zaprawę do zupy. Lekko podgotowałem. Dodałem świeżo posiekany koperek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy