mała główka kapusty włoskiej
200 g białej kiełbasy
400 g młodych ziemniaków
500 ml bulionu warzywnego
sol ,pieprz
cząber
majeranek
2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
łyżka mąki pszennej
1/4 szklanki wody
świeży koperek
Zupa z kapusty włoskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obrałem i pokroiłem w kostkę. Zalałem bulionem warzywnym. Gotowałem do półtwardości ziemniaków. Dodałem białą kiełbasę i poszatkowaną kapustę. Doprawiłem ziołami ,gotowałem do czasu kiedy wszystkie składniki "przegryzły" się.
Śmietanę ,mąkę i wodę zmieszałem tak aby nie było grudek. Wlałem zaprawę do zupy. Lekko podgotowałem. Dodałem świeżo posiekany koperek.
Komentarze