Zupa z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 45 min

Bardzo lekka, mega smaczna...po prostu boska

  • 45 min

Składniki:

  • 1 mała kapusta pekińska
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 mały seler
    4 ziemniaki
    1 pęczek koperku
    1 łyżeczka masła klarowanego
    1 l bulionu cielęcego
    100 ml przecieru pomidorowego
    1 łyżeczka mielonego kminku
    sól, pieprz

Zupa z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki kroimy na plasterki, pietruszkę, seler i ziemniaki w kostkę. Warzywa smażymy kilka minut na rozgrzanym, roztopionym maśle. Zalewamy bulionem, gotujemy na al dente, dodajemy przecier pomidorowy, zagotowujemy. Kapustę siekamy, dodajemy do zupy razem z mielonym kminkiem. Gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy