Zupa z kapusty i cukinii z kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna i lekka zupka.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta 1/2 główki,
    cukinia 1 szt,
    marchewka 3 szt,
    cebula 2 szt,
    kiełbasa 30 dag,
    posiekana natka pietruszki 4 łyżeczki,
    bulion warzywny 1-1,5 l,
    sól,
    pieprz,
    kminek mielony,
    olej do smażenia,

Zupa z kapusty i cukinii z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, marchewkę obrać i również zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa przełożyć do garnka, zalać bulion i gotować do miękkości.
    Cebulę obrać i posiekać, kiełbasę pokroić na półplasterki. Na patelni, na oleju zeszklić najpierw cebulę, następnie dodać kiełbasę i razem smażyć. Całość przełożyć do gotujących się warzyw. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy